V Prešove otvorili 14. ročník výstavy ABC stavebníctva - Záhrada

29.03.2006 Prešov

Prešov 29. marca (TASR) - Dovedna 290 firiem, zastúpených 140 vystavovateľmi z celého Slovenska, ale aj z Poľska a Česka, predstavuje výrobky a služby návšte...
Prešov 29. marca (TASR) - Dovedna 290 firiem, zastúpených 140 vystavovateľmi z celého Slovenska, ale aj z Poľska a Česka, predstavuje výrobky a služby návštevníkom 14. ročníka výstavy ABC stavebníctva – Záhrada. Jej trojdňový program sa začal dnes v mestskej hale v Prešove.

Výstava si vydobyla už tradičný prívlastok najnavštevovanejšie výstavnícke podujatie na východnom Slovensku. Aj vďaka bezplatnému vstupu dosahuje počet návštevníkov každoročne vyše 35 000.
V expozíciách je zastúpené všetko, čo potrebuje údržba a starostlivosť o dom, byt, chalupu, záhradu. Napríklad výrobcovia strešnej krytiny prezentujú všetky typy na súčasnom trhu. Záujemcovia tak majú možnosť na jednom mieste porovnať kvalitu, technické parametre i cenu. Veľmi bohatá je ponuka okien, dverí, stolárskych výrobkov, garážových brán, plyno- a vodoinštalačného materiálu. Podobne veľké je zastúpenie vystavovateľov a predajcov zateplovacích systémov, slnečných kolektorov, kotlov na biomasu. Najširšia v histórii výstavy je na tomto ročníku ponuka zámočníckej výroby a umeleckého kováčstva, brán, plotov, ozdobné kovania. Novinkou sú dobové svietidlá a lustre.
Pre záhradkárov je vítaná ponuka sadbových zemiakov Výskumného šľachtiteľského ústavu zemiakarského z Veľkej Lomnice. Široký výber je aj pre pestovateľov kvetín. Ovocné a okrasné stromy ponúka na výsadbu šesť firiem. Prvýkrát sú v záhradkárskej časti výstavy v ponuke trávnikové koberce.
Organizátor podujatia košická agentúra Bocatius Róberta Šalatu prichystala viacero sprievodných akcií. Dnes sa napríklad uskutočnila súťaž v aranžovaní a viazaní kvetov s jarnými a veľkonočnými motívmi, na štvrtok sú pripravené lety balónom nad Prešovom.
 

Vyberte región